Kérjük a bemutatóterem megtekintéséhez egyeztessen időpontot a +36 (70) 335 3407 - es telefonszámon.

Történelem

1882-ben Cincinnatiben egy amerikai üzletember, Henry C. Yeiser bútorgyárat alapított, a Globe Files Co.-t, ahol irodák és könyvtárak számára gyártott bútorokat.

Körülbelül ugyanabban az időben, egy másik bútorgyár, a Wernicke Co., jött létre Grand Rapids-ban, Michigan államban. Néhány évvel a megalapítása után a Wernicke Co. kifejlesztett egy könyvespolc modellt, amely különböző méretű elemekből állt. Ezekből az elemekből változatos összeállítású teljes rendszereket hozhattak létre, amikor egymás tetejére vagy mellé helyezték őket. Ez a modell lenyűgözte Henry C. Yeisert, és megszerezte a Wernicke Co. gyárat. Ez utóbbit új tulajdonosáról Globe Wernicke Co.-ra nevezték át. 1892 decemberében Henry C. Yeiser megszerezte ennek az egyedülálló könyvespolc rendszernek a szabadalmát.

A könyvespolc rendszerről kiderült, hogy egy igazi sikertörténet, és vonzotta az érdeklődés Európában is. A szabadalom lejárta után sok más bútorgyártó is hasonló modellt kezdett gyártani. A legnagyobb európai gyártók közé tartozott Shannon Registrator, Minty & Gunn Angliában, Aug. Zeiss & CO (később Zeiss Union) és Soennecken Németországban, és Lingel Magyarországon.

Finnországban a Billnäs Bruks Ab 1909-ben kezdte meg az amerikai stílusú irodabútorok gyártását. A Globe Wernicke könyvespolc rendszere jelentős szerepet játszott ebben a termékcsaládban. 1959-ben Billnäs Bruk egyesült a Fiskars Ab-kel, de a bútorgyártás a régi néven folytatódott. Az amerikai stílusú irodabútorok gyártását az 1960-as években megszüntették, a hosszú hagyományokkal rendelkező bútorgyárat pedig 1970-ben bezárták.

Az egyik legszokatlanabb történet a könyvespolc rendszerek a törtében 1944-ben folytatódott. Az egyedi dizájnt, méreteket, gyártási módszereket és anyagokat – tömör nyírfaszekrényt – a Billnäs Bruk történelmi, eredeti modelljétől vették át. A történelmi bútorok választéka új elemekkel egészült ki, hogy megfeleljen a modern igényeknek, ezért az otthoni dolgozó szobák és könyvtárak mellett nappalikban, étkezőkben, gyerekszobákban és előszobákban is lehet ma már látni ezt a bútorválasztékot.

A Björkkvist termékcsalád fő elemei a könyvespolc, az alap és a különböző méretű felső modulok, amelyek különböző falegységekbe kombinálhatók. A Björkkvist modulokat a gyárban szerelik össze – a bútorok összeszereléséhez csak az elemeket rakják össze egy kívánatos konfigurációban. A Björkkvist könyvespolc rendszer nagyrészt annak köszönhetően vált népszerűvé, hogy elemei könnyen kombinálhatók – az elemek egymásra vagy egymás mellé helyezhetők, és szükség esetén később is hozzáadhatók elemek vagy a meglévők áthelyezhetők, így lehetőség van olyan megoldások létrehozására, amelyek pontosan megfelelnek az ügyfél kívánságainak és igényeinek. Sarokelemek teszik lehetővé, hogy pozitív és negarív sarkoknál is folyamatos és dekoratív átmenetet lehessen képezni egyik falszakaszról a másikra. A könyvespolc rendszer mellett íróasztalok, forgó könyvmalmok, kanapéasztalok, székek, étkezőasztalok és székek, görgős szekrények és kabáttartók is szerepelnek – összesen több mint 100 különböző termék.

Könyvespolcok megtekintése

SKANO Classic videó

SKANO Classic videó

Bemutatóterem

2045 Törökbálint
Dulácska utca 2.

Egyeztessünk időpontot!

Vásárlás és fizetés

A vételár 60%-a előlegként, a fennmaradó 40% átadáskor fizetendő.

Házhozszállítás

A megrendelt bútorokat igény esetén házhozszállítjuk, kérje ajánlatunkat!

Bútor összeszerelés

Tapasztalt asztalosunk segít Önnek az összeszerelésben, kérje ajánlatunkat!

Reklamáció, termékcsere

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el vásárlói tájékozatónkat.

Bemutatóterem

Kérjük a bemutatóterem megtekintéséhez egyeztessen időpontot a +36 (70) 335 3407 - es telefonszámon.

HANG STOP

2045 Törökbálint,
Dulácska utca 2.

Útvonaltervezés

Nyitva tartás

  • Hetfő: 09:00 – 17:00
  • Kedd: 09:00 – 17:00
  • Szerda: 09:00 – 17:00
  • Csütörtök: 09:00 – 17:00
  • Péntek: 09:00 – 17:00

Értékesítés

Szilágyi László

+36 (70) 335 3407

szilagyi.laszlo(at)skano(dot)hu

Modal title

Modal description.

Megtekint

© 2016-2023. SKANO Furniture.